10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ

TRABZON BAROSU
10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ
BASIN AÇIKLAMASI

Emperyalizme karşı verilen kurtuluş mücadelesi destanının ardından, bir imparatorluğun küllerinden Cumhuriyet yaratan, çağdaş dünyada, laik, sosyal bir hukuk devleti, eşit ve özgür yurttaşlık temelinde yurtta ve yurtdışında barış ve huzur içinde yaşayan demokratik bir devlet olmak ülküsünü hayata geçiren önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ü aramızdan fiziken ayrılışının 83. Yılında özlem, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Trabzon Barosu olarak varlığımızın teminatı olan Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkarak bu uğurda mücadele etme yetkisini ve gücünü Atamızın Gençliğe hitabesinden alıyoruz. Atatürk’ün bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak varlık nedenlerimizdendir. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletimizi güçlendirmek için üzerimize düşen görevleri yapmaya devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz.

Av. Sibel SUİÇMEZ
TRABZON BAROSU BAŞKANI