TRABZON BAROSU GENÇ AVUKATLAR MECLİSİ YÖNERGESİ
Tarih: 24.10.2024 | Okunma Sayısı: 116

TRABZON BAROSU GENÇ AVUKATLAR MECLİSİ YÖNERGESİ

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Trabzon Barosu'na kayıtlı 5 yıla kadar kıdemi olan ve 35 yaşını doldurmamış avukatların ve avukatlık stajı yapan stajyerlerin baro yönetiminde etkin bir şekilde temsilini sağlamak, mesleki sorunlarını ve taleplerini yönetim organlarına iletmelerini kolaylaştırmak, meslektaşlar arasındaki sosyal ilişkileri güçlendirmek ve dayanışmayı sağlamak, yargı organları, adliye personeli ve kamu kurumları ile yaşanan sorunlara ilişkin görüş ve önerilerini dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak, genç avukatların mesleki gelişimlerine katkıda bulunmaktır.

Kapsam

Madde 2. Bu yönerge, Trabzon Barosu Genç Avukatlar Meclisinin kuruluş, görev, yetki ve çalışma esasları ile Baro yönetimi ile olan ilişkilerinin düzenlenmesine ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

Madde 3. Bu Yönerge 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 76, 81/1-5, 95/2-1, 95/1-4, 95/1-15, 97/1-6 ve 101. maddelerine dayanarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

Madde 4: Bu yönergede geçen tanımlar

  • Baro: Trabzon Barosu'nu,
  • Başkan: Baro Başkanını,
  • Genel Sekreter: Baro Genel Sekreterini,
  • Yönetim Kurulu: Baro Yönetim Kurulunu,
  • Başkanlık Divanı: Baro Başkanlık Divanını,
  • Komisyon: Baro tarafından kurulan komisyonları,
  • Yönetmelik: Baro İç Yönetmeliğini,
  • Yönerge: Genç Avukatlar Meclisi yönergesini,
  • Meclis: Baro tarafından kurulan Genç Avukatlar Meclisini,
  • Meclis Koordinatörü: Meclis ile Yönetim Kurulu arasında koordinasyonu sağlayan yönetim kurulu üyesini,
  • Yürütme Kurulu: Genç Avukatlar Meclisi Sözcüsü, Sözcü Yardımcısı, Genel Sekreter ve yürütme kurulu üyelerini,
  • Sözcü: Genç Avukatlar Meclisi Sözcüsünü,
  • Sözcü Yardımcısı: Genç Avukatlar Meclisi Sözcü yardımcısını,
  • Genel Sekreter: Genç Avukatlar Meclisi genel sekreterini,
  • Üye: Genç Avukatlar Meclisi üyelerini,
  • Alt Kurul: Meclis Yürütme Kurulu tarafından kurulan alt kurulları,
  • Danışma Kurulu: Genç Avukatlar Meclisi Danışma Kurulunu,
  • Meclis Genel Kurulu: Genç Avukatlar Meclisi'nin tüm üyelerinden oluşan kurulu ifade eder.

Üyeler

Madde 5. Meclisin doğal üyeleri şunlardır:

(1) Meslekte beş yılını bitirmemiş ve otuz beş yaşını doldurmamış avukatlar,

(2) Stajyer avukatlar,

(3) Ayrıca avukatlık stajını bitirip Trabzon Barosu'na giriş aidatını ödeyerek kaydını yaptırıp ruhsatını bekleyen avukat adayları.

İKİNCİ BÖLÜM

Meclisin Amacı, Organları Görev ve Yetkileri

Meclisin Amacı

Madde 6. Genç Avukatlar Meclisi, Madde 1'de belirtilen amaçları gerçekleştirmek için faaliyet gösterir. Meclis, genç avukatların mesleki gelişimini destekleyen projeler hazırlar, mesleki ve sosyal dayanışmayı güçlendirir, Baro Yönetim Kurulu ile iş birliği yaparak genç avukatların haklarını savunur ve ilgili sorunlara çözüm önerileri geliştirir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Meclisin Organları ve İdaresi

Meclisin Organları

Madde 7-

Genç Avukatlar Meclisi organları şunlardır;

(1) Genel Kurul

(2) Yürütme Kurulu

(3) Denetim Kurulu

Meclis Genel Kurulu

Madde 8.

(1) Trabzon Barosuna kayıtlı 5 yıla kadar kıdemi olan ve 35 yaşını doldurmamış avukatlar, stajını bitirmekle birlikte ruhsatını bekleyen avukatlar ile avukatlık stajı yapmakta olan stajyerlerden Genç Avukatlar Meclisinin doğal üyesidir. Doğal üyelik için 5 yıl ve 35 yaş kriterleri, seçimli genel kurul toplantı tarihleri esas alınarak değerlendirilir.

(2) Meclis üyeleri; olağan ve olağanüstü toplantılara katılır, katılamayanlar mazeretlerini bildirirler. Meclisin amacını ve yıllık programını gerçekleştirmek için katkıda bulunur, alınan kararlara uyar, acil durumlarda Meclisin görevlendirme kararı olmaksızın Meclis Sözcüsünün vereceği görevleri yerine getirir. Genç Avukatlar Meclisinin görevleri ve faaliyet konularına uygun şekilde hareket eder. Oluşturulan alt gruplarda görev alır. Görevlendirmelerin sonucunda düzenlenen rapor ve tutanakları, takip eden ilk toplantıda Meclis Sözcüsüne sunar ve Meclis üyelerine bilgilendirme yapar. Görevlendirme konusu ile ilgili Baro Yönetim Kurulunca alınan kararları ve yapılan işlemleri takip ederek Meclisi bilgilendirir. İvedi işlerde Meclis Sözcüsünün vereceği görevleri yerine getirir.

(3) Meclis üyeleri meclisin etkin ve disiplinli çalışması için katkıda bulunur.

(4) Meclis üyeleri Meclis Sözcüsü tarafından yapılan iş bölümüne göre çalışır.

(5) Mecliste görev alan üyelerin görev süresi yenisi görevlendirilinceye kadar devam eder.

(6) Genç Avukatlar Meclisi, Baronun Yönetim Kuruluna karşı sorumlu olup yönetim kuruluna Koordinatör vasıtasıyla raporlama yapar.

Meclis Yürütme Kurulu Görev ve Yetkileri

Madde 9.

(1) Yürütme Kurulu, iki yıl görev yapmak üzere Genç Avukatlar Meclisi tarafından seçilen altı üye ve Baro Yönetim Kurulu tarafından meclisin doğal üyeleri arasından atanan dört üye ile bir yıl süre ile görev yapmak üzere bir stajyer avukat temsilcisi üye olmak üzere toplam on bir kişiden oluşur. Stajyer avukat temsilcilerinin birden fazla olması halinde staj başlangıç tarihi açısından en kıdemli stajyer yürütme kurulunda yer alır.

(2) Yürütme Kurulunun ilk toplantısına koordinatör üye başkanlık eder. Yürütme Kurulu, ilk toplantısında kendi üyeleri içerisinden, bir sözcü, bir sözcü yardımcısı ve bir genel sekreter üye seçerek Yönetim Kurulu'nun onayına sunar. Seçim gizli oyla yapılır. Koordinatör üye oy kullanamaz.

(3) Sözcü, sözcü yardımcısı ve genel sekreterin görev süreleri bir yıldır. Süre sonunda aynı üyeler, aynı usulle tekrar seçilebilirler.

(4) Meslek kurallarına, Yönetim Kurulu'nun temel çalışma ilkelerine ve temel politikalarına aykırı davranan yürütme kurulu üyesi, Yönetim Kurulu kararıyla yürütme kurulu üyeliğinden çıkartılabilir.

(5) Seçimle oluşan üyeliklerde boşalma olması durumunda, yerine yedek üye geçer. Yedek üye kalmaması halinde Yönetim kurulunca atama yapılır. Atama yoluyla oluşan üyeliklerde boşalma halinde ise, boşalan üyelik için yönetim kurulu tarafından yeni bir üye atanır. Yedekten gelen veya atama yoluyla görevlendirilen üye, önceki üyenin kalan görev süresini tamamlar.

(6) Yürütme Kurulunun görev ve yetkileri şunlardır;

a.Meclisin amacı doğrultusunda gerekli çalışma programlarının hazırlanması, projelendirilmesi ve yürütülmesi,

b.Meclisin amaçlarının gerekli kıldığı çalışma gruplarının oluşturulması ve bu grupların eşgüdümünün sağlanması

c.Meclis çalışma alanı ile ilgili olarak Baro Yönetim Kurulunun vereceği işlerin yürütülmesi.

d.Yürütme Kurulu, Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesinin koordinasyonu ile işbu Yönergenin amacı doğrultusunda görev ve faaliyetlerin gerçekleştirilmesini sağlar.

Denetim Kurulu Görev ve yetkileri

Madde 10.

(1) Genç Avukatlar Meclisi Denetim Kurulu, iki yıl süre ile görev yapmak üzere Meclis Genel Kurulu tarafından seçilen iki üye ve baro yönetim kurulu tarafından atanan bir üye olmak üzere toplam üç üyeden oluşur. Denetim Kurulu'na, Meclis Genel Kurulu tarafından seçilen en kıdemli üye başkanlık eder.

(2) Denetim Kurulu üç üyesi ile toplanır, üç üyesi ile karar alır.

(3) Genç Avukatlar Meclisi Denetim Kurulu üyeleri, görev sırasında kıdem ve yaşı nedeni ile üyelik sıfatını kaybetse dahi bir sonraki olağan seçime kadar görevlerinin başında kalırlar. Herhangi bir nedenle görevlerinin boşalması durumunda en yüksek oy alandan başlamak üzere boşalan üyelik doldurulur. Aynı kişiler yeniden seçilebilir.

(4) Baro Yönetimince, Genç Avukatlar Meclisi Yürütme Kurulu'nun çalışmaları için tahsis edilen yer Denetim Kurulu tarafından da kullanılır.

(5) Genç Avukatlar Meclisi Denetim Kurulu iki ayda bir toplantı yaparak, Yürütme Kurulu'nca alınan kararların uygulanıp uygulanmadığını takip eder, alınan kararların uygulamalarında çıkan aksaklıkları veya sorunları Yürütme Kurulu'na ve baro yönetim kuruluna rapor halinde bildirir. Genel Kurul'ca Yürütme Kurulu'na verilen görevlerin yerine getirilip getirilmediği konusunda Genel Kurul'a bilgi verir.

Meclis Koordinatörü

Madde 11.

(1) Baro Yönetim Kurulu'nun kendi içinden seçtiği bir üye Genç Avukatlar Meclisi'nden sorumlu koordinatör olarak görevlendirilir. Koordinatörün görevi Baro ile Genç Avukatlar Meclisi arasındaki eşgüdümü sağlamaktır.

(2) Meclis koordinatörü, Meclisle Yönetim Kurulu arasındaki ilişkiyi kurar. Meclisin hazırladığı çalışmaları, raporları, talepleri Yönetim Kuruluna iletir. Yönetim Kurulunun kararlarını Meclise iletir.

(3) Meclis koordinatörü, baro başkanlığı ve baro yönetim kurulu bilgisi dâhilinde ilgili merciler nezdinde Meclisi temsil eder. Gerekli gördüğünde Meclis çalışmalarına başkanlık eder. Meclisin tüm çalışmalarını her aşamada denetleyebilir. Meclisi toplantılara çağırabilir. Görevlendirmeler yapar ve gereği gibi yapılıp yapılmadığını izler ve denetler.

Meclis Sözcüsünün Görev ve Yetkileri

Madde 12.

Sözcü, Yürütme Kurulu tarafından kendi üyeleri arasından 1 yıllık süre için seçilir.

(1) Sözcünün görev ve yetkileri şunlardır;

a) Meclisi, Baro Başkanlığı, baro yönetim kurulu ve Meclis koordinatörünün bilgisi dâhilinde ilgili merciler önünde temsil etmek,

b) Genel Kurul, yürütme kurulu, danışma kurulu ve alt kurul toplantılarına başkanlık etmek,

c) Meclisin organlarını toplantıya çağırmak ve toplantı gündemini hazırlamak,

d) Baro Yönetim Kurulu kararları ile Genel kurul ve yürütme kurulu kararlarını bu yönerge hükümleri çerçevesinde uygulamak,

e) Meclisin yıllık etkinlik raporunu, danışma kurulunun görüş ve önerilerini de alarak yürütme kurulu ile birlikte hazırlayıp Baro Başkanlığının onayına sunmak,

f) Meclisin idari işlerini yürütmek

g) Genç Avukatlar Meclisini ilgilendiren konularda Yönetim Kurulu toplantılarına katılmak.

Meclis Sözcüsü Yardımcısı

Madde 13.

(1) Sözcü Yardımcısı, Yürütme Kurulu tarafından, kendi üyeleri arasından 1 yıllık süre için seçilir. Sözcünün görevlerine yardımcı olur, Sözcünün yokluğunda genel kurul ve yürütme kurulu toplantılarına başkanlık eder.

(2) Sözcünün yokluğunda onun görevleri sözcü yardımcısı tarafından yerine getirilir. Sözcü yardımcısı, yürütme kurulu ve sözcü tarafından verilen, Meclisin faaliyetleri ile ilgili diğer tüm görevleri yerine getirir.

Meclis Genel Sekreteri

Madde 14.

(1) Genel Sekreter, Yürütme Kurulu tarafından, kendi üyeleri arasından 1 yıllık süre için seçilir. Üyelerin toplantıya çağrılmasını, gündeme göre gerekli dosyaların ve dokümanın hazırlanmasını ve toplantı tutanağının tutulmasını sağlar.

(2) Genel Sekreter, Meclisin faaliyetleri konusunda Meclis üyelerini Baro üyesi avukatları bilgilendirmekle, tüm kayıt ve belgelerin Baro tarafından belirlenen yerde ve şekilde arşivlenmesini sağlamakla ve Meclisin sosyal faaliyetlerini organize etmekle yükümlüdür.

(3) Genel sekreter, toplantılarda alınan kararları, öneri ve görüşleri tutanağa geçirir, faaliyet raporlarını ve alınan kararları koordinatöre sunar, Meclis tarafından hazırlanan basın açıklamalarını, e-posta gönderilerini, etkinlik duyurularını, mesaj yolu ile yapılacak bildirimleri, resmi yazışmaları, görüşme randevularını vb. çalışmaları düzenler.

(4) Meclis ile ilgili yürütme kurulu ve sözcü tarafından verilen Meclisin faaliyetleri ile ilgili diğer tüm görevleri yerine getirir.

Yürütme Kurulu Üyeliğinin Sona Ermesi

Madde 15.

(1) Yürütme Kurulu üyelerinin görevleri, üyelikten istifa ettiklerini yazılı olarak Meclis Yürütme Kuruluna sunmakla aynı gün sona erer.

(2) Yürütme kurulunca kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın, toplantılara iki kez üst üste veya bir yıl içinde toplam 4 kez katılmayan üyenin üyeliği baro yönetim kurulunun kararıyla sona erer.

(3) Yönetmeliğe aykırı davranan üyenin görevi Yönetim Kurulu Kararı ile sona erdirilebilir.

(4) Üyeliğin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde, yapılacak ilk toplantıda durum karar defterine yazılır ve Yönetim Kuruluna ivedilikle bildirilir.

(5) Seçimle oluşan üyeliklerde boşalma olması durumunda, yerine yedek üye geçer. Yedek üye kalmaması halinde Yönetim kurulunca atama yapılır. Atama yoluyla oluşan üyeliklerde boşalma halinde ise, boşalan üyelik için yönetim kurulu tarafından yeni bir üye atanır. Yedekten gelen veya atama yoluyla görevlendirilen üye, önceki üyenin kalan görev süresini tamamlar.

Alt Kurul

Madde 16.

(1) Meclis Yürütme Kurulu belirli bir konuyu çalışmak, inceleme, araştırma ve raporlama yapmak için alt kurullar kurabilir.

(2) Meclis Yürütme Kurulu tarafından kurulan alt kurul, Meclis Sözcüsünün koordinasyonu altında çalışır.

(3) Alt Kurullar, yönergeye ve yönetmeliğe uygun olarak çalışmalarını yürütürler.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Meclisin Çalışma Şekli, Toplantılar ve Kararlar

Meclisin Çalışma Şekli

Madde 17.

(1) Meclis; yönergede belirtilen amaçları gerçekleştirmeye uygun faaliyetleri veya Yönetim Kurulu tarafından verilen görevleri yerine getirirken, Avukatlık Kanunu ve yürürlükteki mevzuat hükümlerini dikkate alarak, avukat haklarına ve kamuya hizmet amacı doğrultusunda çalışır.

(2) Meclis çalışmaları, Mart ve temmuz aylarında rapor haline getirilir ve yazılı olarak Yönetim Kuruluna sunulur.

(3) Meclis, bir diğer meclis, merkez, kurul veya komisyonların faaliyet alanı ilgili bir çalışma planladığında ilgili meclis, merkez, kurul veya komisyon ile iş birliği halinde çalışır.

(4) Meclis, Yönetim Kurulunun kararı ile kamu kurumları, diğer meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, özel ve tüzel kişiler ile iş birliği yapabilir.

(5) Meclis, çalışmaları için gerek duyulması halinde sürekli ya da geçici olarak Baro üyeleri dışında da yeteri sayıda Danışman Üye sıfatıyla üye kabul edebilir. Danışman üyeler görüş bildirebilirler ancak, kararlara katılamazlar. Sürekli ya da geçici olarak danışman üyenin toplantıya katılması Yönetim Kurulu kararına bağlıdır.

(6) Meclis, baro dışındaki kişi ve kuruluşlarla yapacakları yazışmalarını Baro yazışma yöntemi içinde ve Baro Genel Sekreterliği aracılığıyla yaparlar. Dışarıdan gelen her türlü yazılı belge ve yazılar da aynı yöntemle Baro kalemine gelir ve Baro Genel Sekreterliğince bir örneği ivedi olarak Meclise havale edilir.

(7) Meclis, baro adına katılacağı her türlü etkinlik ve toplantıya ancak koordinatörün, Baro Başkanının veya Baro Yönetim Kurulunun ya da Baro Başkanlık Divanının bilgisi ve görevlendirmesi halinde katılabilir.

Kurulların toplanması ve kararlar

Madde 18.

(1) Yürütme Kurulu; her ay en az bir defa olmak üzere olağan, Meclis Genel Kurulunun veya Baro Yönetim Kurulunun çağrısı üzerine olağanüstü toplanır.

(2) Önceden belirlenmemiş olağan ve olağanüstü toplantı gündemi Meclis Sözcüsünün önerisi üzerine baro yönetim kurulu tarafından belirlenir ve üyelere bildirilir. Yürütme Kurulu toplantılarının gündemi, yürütme kurulu üyelerinin önerileri dikkate alınarak sözcü tarafından oluşturulur; toplantıdan önce üyelere bildirilir.

(3) Yürütme Kurulu toplantı ve karar yeter sayısı, yürütme kurulu üye sayısının salt çoğunluğudur. Toplantıda sözcü oyunu en son kullanır ve oyların eşitliği halinde sözcünün oyu iki oy olarak sayılır.

(4) Toplantılarda alınan kararlar genel sekreter tarafından karar defterine yazılır ve toplantıya katılan tüm üyeler tarafından imzalanır. Karar defterinin her sayfası Baro Genel Sekreterince Baro mührü ile onaylanır. Toplantının dijital olarak yapılması halinde deşifre edilen toplantı tutanağı ve karar defteri sonraki ilk toplantıda imzalanır. Aykırı oy kullanan üyeler istedikleri takdirde aykırılık kaydını kararın sonuna yazdırabilirler.

(5) Toplantının olağan ya da olağanüstü yapılmış olması, çalışma yöntemini, kararların alınış şeklini ve sonuçlarını değiştirmez.

(6) Meclis Genel Kurulu; en az her dört ayda bir defa olmak üzere olağan, Yürütme Kurulunun veya Baro Yönetim Kurulunun çağrısı üzerine olağanüstü toplanır.

(7) Meclis Genel Kurulu toplantı ve çalışmaları aksine bir karar olmadığı takdirde, Baro Başkanlığınca belirlenen yerde yapılır. Meclisin karar vermesi halinde toplantı ve çalışmalar dijital platformlarda da yapılabilir.

(8) Meclis Genel Kurulu toplantı gündemi en az bir gün önceden üyelere yazılı olarak bildirilir. Bu bildirim uygun iletişim kanalları kullanılarak yapılabilir.

(9) Meclis Genel Kurulu toplantı yeter sayısı, Meclis Genel Kurulu doğal üye sayısının yüzde onudur. Kararlar toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla alınır.

(10) Meclis Genel Kurulu toplantılarının gündemi, Meclis Genel Kurulu üyelerinin önerileri dikkate alınarak sözcü tarafından oluşturulur; toplantıdan önce üyelere bildirilir.

Kararların Uygulanması

Madde 19.

(1) Kararda belirtilmesi veya gerekli görülmesi halinde, Meclis Sözcüsü, kurul üyelerinin birini veya birkaçını kararların uygulanması için görevlendirebilir.

(2) Karar defteri, karar örnekleri ve kararların alınmasına dayanak teşkil eden belgeler, Baro Başkanlığı nezdinde saklanır. Karar örneklerinin aslına uygunluğu Meclis Sözcüsü tarafından onaylanır.

BEŞİNCİ BÖLÜM

Danışma Kurulu

Madde 20.

(1) Meclis Genel Kurulu, Yürütme Kurulunun önerisi üzerine faaliyetlerinde fikirlerinden faydalanmak için alanında uzman avukatlardan, öğretim görevlilerinden, eğitimcilerden, alanında uzman meslek erbabından ve katkıda bulunacak kişilerden Danışma Kurulu oluşturabilir.

(2) Danışma Kurulu uygun görülen zamanlarda toplantıya davet edilir ve Meclis çalışmaları ile ilgili görüşmeler yapılır.

(3) Danışma Kurulu tavsiye niteliğinde karar alabilir.

(4) Danışma Kurulu üyeliği istifa ile sona erer.

ALTINCI BÖLÜM

SEÇİMLER

Madde 21.

(1) Genç Avukatlar Meclisi Genel Kurulu, ilk toplantısında Yürütme Kurulunun altı asıl, altı yedek üyesi ile Denetim Kurulunun iki asıl, iki yedek üyesini seçer.

(2) Genç Avukatlar Meclisi Genel Kurulunun seçimli toplantılarında divan başkanlığını koordinatör üye yapar. Salonda bulunan en kıdemli meclis üyesi ile en kıdemsiz meclis üyesi de divanda yer alır. Divan, kararlarını oy çokluğu ile alır.

(3) Seçimin yeri, tarihi, oy kullanma süresinin başlangıç ve bitiş saatleri ile itiraz süresinin başlangıç ve bitiş saatleri Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve uygun iletişim kanallarıyla üyelere duyurulur. Aday olmak isteyenler, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen son başvuru tarihine kadar yazılı olarak Yönetim Kurulu'na başvurur.

(4) Seçimlerin organizasyonu Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilir. Seçimlerde tek oy pusulası kullanılır. Aday olan tüm kişilerin isimleri tek bir oy pusulasına yazılır ve seçmenler, tercih ettikleri adayların isimlerinin karşısına "X" işareti koyarak oy kullanır. Yürütme Kurulu için altı, Denetim Kurulu için ise iki isimden fazla işaretlenmiş oy pusulaları geçersiz sayılır. Aynı şekilde, işaretlenmiş, çizilmiş, yırtılmış veya başka şekilde hasar görmüş oy pusulaları da geçersiz kabul edilir.

(5) Yürütme Kurulu adayları arasından en fazla oyu alan altı üye asıl, sonra gelen altı üye ise yedek üye olur.

(6) Denetim Kurulu adayları arasından en fazla oyu alan iki üye asıl, sonra gelen iki üye ise yedek üye olur.

(7) Oyların eşitliği halinde kıdemli aday üst sıraya yazılır.

(8) Sayım sonuçlarına yapılan itirazlar baro başkanlık divanı tarafından karara bağlanır. Verilen karar kesindir.

(9) Yeterli başvuru olmaması halinde Baro Yönetim Kurulu tarafından yürütme kuruluna atama yapılır.

(10) Başvuru tarihinden geriye doğru beş yıl içerisinde Avukatlık Kanunu'nda yazılı cezalardan para cezası ve daha ağır cezalardan biri ile sonuçlanan disiplin kovuşturmasına uğramışlar ile meslekten men cezasını gerektiren bir suçla ceza kovuşturması altında olan avukat aday olamaz.

YEDİNCİ BÖLÜM

SON HÜKÜMLER

Giderlerin Karşılanması

Madde 22. Genç Avukatlar Meclisi çalışmalarının ve etkinliklerinin giderleri Baro yönetimince görüşülerek karşılanır.

Bu giderlerin tahakkukunda ve ödenmesinde Baro yönetiminin belirleyeceği esaslar uygulanır.

Meclis etkinlikleri, Baro tarafından tahsis edilen veya uygun görülen yerde yapılır.

Görev Süresi

Madde 23. Genç Avukatlar Meclisi, Baro yönetim kurulunun görev süresine paralel olarak 2 yıllık dönemler halinde görev yaparlar. Yeni Meclis organları oluşmadıkça eskisinin görevi devam eder.

Hüküm Bulunmayan Haller

Madde 24. Bu yönergede hüküm bulunmayan hallerde Trabzon Barosu İç Yönetmeliği'nde yer alan hükümler uygulanır.

Yürütme

Madde 25. Bu Yönerge hükümlerini Trabzon Barosu Başkanlığı yürütür.

Yürürlük

Madde 26. Bu Yönerge, Trabzon Barosu Yönetim Kurulu'nun kabul kararı tarihinde yürürlüğe girer. Bu Yönergenin yürürlüğe girmesi ile birlikte Trabzon Barosu Yönetim Kurulunun ………. tarihli ve ….. sayılı kararı ile kabul edilen Trabzon Barosu Genç Avukatlar Komisyonu Yönergesi yürürlükten kaldırılmıştır.

Bu Yönerge, Trabzon Barosu Yönetim Kurulu'nun 24/10/2024 tarih ve 2024/.................. sayılı kararı ile kabul edilerek yürürlüğe girmiştir.

ETKİNLİK TAKVİMİ

30.10.2024
AV. HAKAN ORHAN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.