"25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ" ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA, "KEŞANLI KADINLAR DİREKSİYONDA" SLOGANIYLA KONVOY DÜZENLENDİ.
Tarih: 25.11.2021 | Okunma Sayısı: 413

Trabzon Barosu öncülüğünde, kadın sivil toplum örgütü temsilcileri, Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu üyeleri, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla araçlarıyla Şenol Güneş Spor Kompleksi önünde toplandı.

Araçlarına mor balonlar ve Trabzon'un yöresel ürünü keşan takan kadınlar, "Keşanlı Kadınlar Direksiyonda" sloganıyla araçlarıyla konvoy oluşturarak, Trabzon Emniyet Müdürlüğünde görevli polislerin eşliğinde, Atatürk Alanı'na geldi.

Yağışlı havaya rağmen Atatürk alanı çevresinde sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüşten sonra, Atatürk anıtı önünde grup adına basın açıklamasını okuyan Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez, kadınlara karşı şiddeti dayanışma ve mücadele ruhuyla ortadan kaldıracaklarını belirterek, "Ülkemizde kadınların hukuki kazanımlarına karşı yürütülen sistematik çalışmalar sonucunda, kadına yönelik şiddetin giderek arttığını, en temel insan hakkı olan yaşam hakkının vahşice ihlal edildiğini endişeyle gözlemlemekteyiz." dedi.

Kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesinde yasal mevzuatın önemini bildiklerini ifade eden Suiçmez, "Ancak bunun yanında mevcut yasal düzenlemelerin ve uluslararası mevzuatın eksiklik ve tutarlılıkla uygulanmasının daha da önemli olduğunun farkındayız." ifadesini kullandı.

19.10.2024
AV. HAKAN ORHAN