5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASI
Tarih: 5.12.2016 | Okunma Sayısı: 1421

TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın etkili unsuru olan kadınlarımızın Cumhuriyet döneminde de gerekli etkinliğe kavuşması için bir dizi reformlar yapmıştır.

Atamız önderliğinde 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır.

Ancak bugün kadınların seçme ve seçilme haklarını yeterince kullanamadıkları nettir. Kadınların siyaset, yönetim ve karar alma mekanizmalarında yer almaları için gerekli yasal düzenlemeler ve sosyal dönüşümler yapılmalıdır.

Kadının insan haklarının elde edilmesi için en önemli unsurlardan biri olan seçme-seçilme hakkının etkin bir biçimde uygulanmasının önünü açacak yasal işlemler yapılana kadar mücadelemiz sürecektir.

Trabzon Barosu Yönetim Kurulu Adına

Av. Sibel SUİÇMEZ