ANAYASA’DA ÇOCUK HAKLARI
Tarih: 27.04.2012 | Okunma Sayısı: 1950

ANAYASA’DA ÇOCUK HAKLARI

Bu metin, 24-25 Kasım 2011’de Türkiye Barolar Birliği ve UNICEF işbirliğinde düzenlenen “Çocuk Haklarına İlişkin Mevzuatın Sivil Toplumca İzlenmesi ve Anayasa’da Çocuk Hakları” başlıklı çalıştay sonrasında biraraya gelen iletişim ağı tarafından oluşturulmuştur. Ağın, “Anayasa’da Çocuk Hakları” başlığıyla mutabakata vardığı önerileri 9 Baro, 2 Üniversite Birimi, 5 Sivil Toplum Örgütü ve 33 üyesi olan bir iletişim ağı adına internet sitesi aracılığıyla TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na iletilmiştir. Getirilen ek önerilerle birlikte metin şu anda 9 Baro, 2 Üniversite Birimi, 15 Sivil Toplum Örgütü, biri 33 diğeri 8 kurumsal üyesi olan iki Platform, bağımsız aktivistler, akademisyenler, üniversite öğrencileri, STK'lardan oluşan bir Platform ile bir Uluslararası Kurumun imzasını taşımaktadır&S230;&S230;&S230; yazının devamı için lütfen çıklayınız.