Ark e-İmza Aktivasyon ve Kullanım
Tarih: 21.10.2024 | Okunma Sayısı: 111

WİNDOWS BİLGİSAYARLARDA E-İMZA AKTİVASYONU:

MAC BİLGİSAYARLAR İÇİN 444 02 76 NUMARALI TELEFONU ARAYINIZ:

1) e-Devlet ile Aktivasyon :

Dikkat: e-devlet şifresi ile giriş yaparak aktivasyon mümkün değildir. E-Devlet sistemine, e-imza, mobil imza, TC Kimlik Kartı ile giriş ya da internet bankacılığı üzerinden giriş sureti ile aktivasyon işlemi yapabilirsiniz. Bunlardan hiç birisi yok ise aşağıdaki Mobil Uygulama ile Aktivasyon seçeneğini kullanabilirsiniz.

• Arkİmza uygulamasını bilgisayarınıza indirin, kurun ve çalıştırın. Arksigner e-imza aracı indirmek için burayı tıklayınız.
  • Masaüstü Arkİmza uygulamasında aktivasyon seçeneklerinden e-Devlet ile aktivasyon’a tıklayın.
  • İletişim bilgilerinizi doldurun ve telefonunuza gönderilen kod ile doğrulama adımını tamamlayın.
  • e-Devlet web sitesine girerek kendi hesabınıza giriş yapın.
  • Arama butonuna “e-Kayıt” yazarak “e-Kayıt Onay İşlemleri (BTK)”ni seçin.
  • Karşınıza gelen listelerde “Güvenli e-İmza” ve sertifika sağlayıcınızın adını seçin.
  • Bilgilerinizin doğruluğu onaylamanızın ardından sertifika aktivasyon işleminiz tamamlanmış olacak.
  • Ardından PIN belirleme işlemini yapın ve kullanmaya başlayın.

e-Devlet Video Anlatım:

2) Mobil Uygulama ile Aktivasyon :

Dikkat: Mobil uygulama ile aktivasyon yapabilmek için NFC özellikli telefon ve TC Kimlik kartı gereklidir.

• Arkİmza uygulamasını telefonunuza ve bilgisayarınıza ayrı ayrı indirin.
  • e-İmza bilgisayarınızda takılı haldeyken masaüstü uygulamasına gidin.
  • Aktivasyon seçeneklerini görüntüleyin, mobil uygulama ile aktivasyonu seçin.
  • Ekranda görünen karekodu telefonunuz ile okutun.
  • Karekodun yönlendirdiği sayfada ilk olarak kimlik ön ve arka yüzünüzü telefon kamerasına göstererek doğrulayın.
  • Ardından kimliğinizi telefonunuzun üst arka kısmına yaklaştırarak NFC kontrolünü tamamlayın.
  • Aydınlık bir ortamda uygulamanın yönlendirmelerini takip ederek yüz doğrulama işleminizi gerçekleştirin.
  • Ardından müşteri temsilcisi ile birkaç dakikalık bir görüşme yaparak aktivasyonu tamamlayın.
  • Görüşmenin ardından masaüstü uygulamasından PIN belirleme işleminizi yaptığınızda e-İmzanızı anında kullanmaya başlayabileceksiniz.

Mobil Uygulama Video Anlatım:

3) PIN Oluşturma :

• Arkİmza tokeninizin bilgisayara takılı olduğundan emin olun.
  • Bilgisayarınızdaki Arkİmza uygulamasına gidin.
  • Tokeninizi okuyan uygulama, sizi doğrudan PIN belirleme sayfasına yönlendirecek.
  • PIN kodunuzu girin ve ikinci kez girerek doğrulayın.
  • Sertifika bilgilerinin görüntülendiği ekran geldiğinde PIN kodu başarıyla belirlemiş olacaksınız.

4) Şifre Değiştirme :

• Arkİmza tokeninizin bilgisayara takılı olduğundan emin olun.
  • Arkİmza uygulaması ikonuna tıklayın, “Arkİmza İşlemleri” sayfasına gidin.
  • Uygulama ekranının sağ üst köşesindeki “PIN değiştir” butonuna tıklayın.
  • Eski ve yeni şifrelerinizi yazın.
  • PIN kodunuzu bir tıkla değiştirmiş olacaksınız.

5) Bloke Kaldırma :

• e-İmza sertifikası bilgisayarınıza takılı iken Arkİmza masaüstü uygulamasına sağ tıklayın.
  • “Arkİmza işlemleri” butonuna tıklayın.
  • Karşınıza çıkan pencereden “İleri”ye tıklayın.
  • Uygulama ekranının sağ kısmında görünen “PIN Bloke Kaldırma” sekmesine gelin.
  • Gelen SMS kodunu girdikten sonra e-İmza bloke kaldırma işlemini tamamlayın.

23.10.2024