AVUKATLAR ADLİYENİN MİSAFİRİ Mİ?
Tarih: 9.03.2012 | Okunma Sayısı: 2155

Avukatlar adliyenin misafiri imiş!

Vakfıkebir Hükümet Konağı önünde bulunan ve uzun yıllardan beri cenaze merasimi ve umumi otopark olarak kullanılan alanın kontrol noktalı otopark haline getirilmesi Trabzon ya da diğer illerden gelen avukatların mağduriyetine neden oldu.

TAKDİR VE TEPKİ BİR ARADA! Hükümet Konağı önündeki açık alana rast gele araç park edilmesini önlemek ve yoğunluktan doğan sıkıntıları çöze­bilmek açısından söz konusu alan sade­ce Hükümet Konağı'ndaki birimlerde gö­revli çalışanlar için kontrol noktalı otopark olarak düzenlendi. Hükümet Konağı'na çevre il ve ilçelerden gelecek misafirlerin araçlarını park etmeleri için her hangi bir kontrol noktası bulunmayan ve Hükümet Konağı ile Merkez Polis Amirliği arasında ayrılan 7-8 araç kapasiteli misafir park yeri ise tepkilere neden oldu. Kontrol noktalı otopark'a Kaymakamlık, adliye, tapu- kadastro, nüfus müdürlüğü, ilçe seçim müdürlüğü, ilçe trafik müdürlüğü ve Hükün.at Konağı'nda bulunan birimlerde görevli personelin araçlarını güvenli ve düzenli bir şekilde park etmelerini sağlamaya yönelik uygulama herkes tarafından takdir toplarken, Hükümet Konağı dışında bulunan bazı kurumların araçlarının da buraya park etmesi tepki alıyor.

AVUKATLAR ADLİYENİN MİSAFİRİ Mİ? Edinilen bilgilere göre, Trabzon Barosu avukatlarından birinin Vakfıkebir Kaymakamlığına başvurarak kendilerine de kontrol noktalı otoparkta yer ayrılması yönündeki talebine, Hükümet Konağı ile Merkez Polis Amirliği arasındaki kontrol noktası olmayan ve ancak 7-8 araç sığabilecek "misafir araç' park yerine çekebileceklerine dair cevap üzerine Trabzon Barosu Başkanlığı'na başvurdu. Trabzon Barosu Başkanlığı da adil olmayan ve avukatları rencide edici bu uygulama karşısında sorunun çözümü için bir hukuk mücadelesi başlattı. Kamu görevi ifa eden avukatlar için kontrol noktalı otoparkta yer ayrılmamasına tepki gösteren Baro Başkanlığı, avukatların hukuk sisteminin bir süjesi olduğuna dikkat çekerek, avukatların adliyenin misafiri değil, sistemin bir parçası olduğu görüşüne yer verildi. Valilik nezdinde girişimlerde bulunan Baro Başkanlığı, Trabzon Adliyesi girişinde ve Trabzon Bölge Adliye-Mahkemesi önünde avukatlar için kontrol noktalı otopark oluşturulduğuna işaret etti.

Not: 9 Mart 2012 tarihli Büyükliman Postası Gazetesinin haberidir.
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

18.10.2024
AV. HAKAN ORHAN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.