BAROMUZ KADIN HAKLARI KOMİSYONUNDAN BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 7.11.2022 | Okunma Sayısı: 231

Her gün vahşice öldürülen bir kadın cinayetine tanık olduğumuz bu düzende yine çok derinden üzüldüğümüz günlerdeyiz. Maruz kaldığı tehdit ve fiziksel şiddet nedeniyle boşanmak istediği erkek hakkında defalarca koruma kararı almış olmasına rağmen yasalar etkin uygulanmadığı için Hülya Şellavacı kadın cinayetine kurban edilmiştir.
Ölmemek adına elinden gelen her şeyi yapan koruma kararı dört kez ihlal edilmesine rağmen Anayasa ve yasalarca teminat altına alınan yaşama hakkı adeta yok sayılan Hülya Şellavacı cinayetinin takipçisi olacağız. Katil Kaffar Yeğin’in hala dışarıda serbestçe dolaşıyor olması kederli ailesi gibi bizim de acımızı her geçen gün arttırmaktadır.
Kadının korunamadığı bu sistem içerisinde Hülya Şellavacı’nın öldürülmesine ilişkin süreci takip eden meslektaşımıza yönelik tehditler ve mesleğe yönelik saldırılar bize kadın cinayetlerinin sistematikleştirilmeye çalışıldığını göstermektedir.
Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak hem acı kaybımız Hülya Şellavacı cinayetinin hem de meslektaşımıza yönelik saldırıların takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.

TRABZON BAROSU KADIN HAKLARI KOMİSYONU

19.10.2024