BAROMUZDA E-DİLEKÇE DÖNEMİ BAŞLADI
Tarih: 29.09.2020 | Okunma Sayısı: 2614

Değerli Meslektaşlarımız;

Trabzon Barosu olarak yeni bir uygulama ile karşınızdayız. Bugünden itibaren, Baro Binasına fiziken gelmenize gerek olmadan, dilekçelerinizi elektronik imzalı olarak, E-BARO sistemi üzerinden baromuza gönderip, baromuzca verilecek elektronik imzalı cevapları da sistem üzerinden alabileceksiniz.

Avukatlarımız  elektronik imza ile sisteme giriş yaparak baromuza her türlü dilekçeyi verebilecek, avukatlık belgesi başvurusu yapabilecektir.

Stajyer Avukatlarımız ise SMS yolu ile sisteme giriş yaparak staj başvurularını başlatabileceklerdir.

Sisteme, baro sitesinin ana sayfasında yer alan E-BARO butonu tıklanarak giriş yapılabilecektir.

Avukatlar elektronik imza, stajyer avukatlar ise SMS kullanarak sisteme giriş yapacaklardır.


E-BARO SİSTEMİ GİRİŞ İŞLEMLERİ

1-      Trabzon Barosu  Web sitesinde, sol tarafta yer alan "E-BARO" butonu tıklanarak sisteme giriş yapılır. .E-imza kullanılabilmesı için zorunlu olan “java” uygulaması ve e-imza sürücüleri bilgisayarlarınızda yüklü olmalıdır.

2-      Açılan sayfada TC Kimlik numarası yazıldıktan sonra Avukatlar Elektronik İmza ile Girişi, Stajyer Avukatlar ise SMS ile Girişi seçmelidir. Avukatlar bilgisayara otomatik olarak inecek Java Apleti ile imzalama yaparak siteme girmiş olacaklardır.

e- imza ile giriş butonu tıklandıktan sonra bilgisayarınıza inen java apleti tıklanarak çalıştırılır ve elektronik imzanızın şifresi girilerek imzalama işlemi yapıldıktan sonra başvuru ekranı açılır. (imzalama işlemi için aşağıdaki 9 ve 10. maddelere bakabilirsiniz)

3-      Açılan sayfadan yeni başvuru için "Başvuru Yap"  önceki başvuruların sonuçların görmek ve takip etmek için "Başvuru Takip Et" butonu tıklanır.

4-      Açılan sayfada Başvuru Konusu alanından talebinize göre dilekçe türü seçilir..

 

Avukat Genel Dilekçe seçeneğinde önceden oluşturduğunuz dilekçeyi "Belge- Dilekçe ekleme" kısmından sisteme yükleyebilir ya da  "Dilekçe Metni Alanına" dilekçenizi yazabilirsiniz. Bu durumda dilekçeniz otomatik olarak oluşacaktır.

 5-     Başvuran kişiler kısmından "Ekle" butonuna basılır ve açılan ekrandan bilgileriniz girilerek "Kaydet" butonuna basılır. Bilgilerinizi bir kez girmeniz yeterlidir. Daha sonraki başvurularınızda tekrar girmenize gerek kalmayacaktır.

6-  Kişi bilgilerinde en az isim, TC Kimlik No, Cep Telefonu ve E-posta bilgileri girilmelidir. En üstte bulunan alanlardan Başvuran alanı seçilmesi zorunludur. (Birden fazla kişi bilgisi eklenebilir. Başvuran bilgisi, İletişim kişisi veya sorumlu olan kişi başka kişiler olmasına halinde)

İlgili alanların boş olması (ilk kullanımdan dolayı) veya yazmaya izin vermemesi durumunda "Değiştir" butonuna tıklayarak yazım işlemi yapabilirsiniz.

7- Başvuran Kişi bilgilerinizi kaydettikten sonra, alt kısımda bulunan "Dosya Seç" butonuna basarak dilekçe ve eklerini yükleyebilirsiniz. Dilekçeniz e-imzalı olmaması durumunda sistem uyarı vererek belgeyi imzalamanızı isteyecektir. "Evet" tuşuna basarak imzalama yapabilirsiniz. Seçtiğiniz dilekçe türüne göre bazı dilekçeler otomatik olarak oluşmaktadır.

8- İmzalama işlemi için Java imzalama aracının bilgisayarınıza inmesi gerekmektedir. Bunun için "Sakla" butonuna basmalısınız.

9- Bilgisayarınıza inen Java dosyasına tıklayarak çalıştırmanız gerekmektedir.

 

10- Açılan ekranda elektronik imzanızın şifresini girerek "imzala" butonuna bastığınızda dilekçeniz imzalanacaktır. İmzalama işleminizden sonra "İleri" butonuna basarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

 

11- Yaptığınız başvurunuzun takibini yapabilir veya size bilgi için SMS/E-posta geldiğinde Trabzon Barosu internet sitesi "E-Baro" kısmına giriş yaparak "Başvuru Takip Et" kısmında ilgili ve geçmiş başvurularınızın durumlarını takip edebilir ve sisteme yüklenen baro işlemini görerek bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

 

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.10.2024
AV. HAKAN ORHAN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.