Basına ve Kamuoyuna Duyuru
Tarih: 29.10.2016 | Okunma Sayısı: 1384
 

BASIN VE KAMUOYUNA

 

 

Of ilçemizin okul bahçelerinde bulunan Atatürk büstlerine 29 Ekim günü yapılan çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz.

 

En büyük Bayramımızı kutlarken cumhuriyetimizin kurucusu ulu Önder'imizin büstlerine yapılan saldırı birlik ve beraberliğimizi ortadan kaldırmaya yönelik bilinçli bir olaydır.

 

Bu çirkin olayı fikir ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmemiz ve bu kabul edilemez davranışı münferit bir olay veya bir meczubun davranışı olarak görmemiz mümkün değildir.

 

Haberi öğrenir öğrenmez Trabzon Barosu olarak ilçemize giderek gerekli resmi görüşmeleri yaptık ve bizzat olay mahallerine de gittik. Emniyet birimlerinin etkin çalışmasıyla zanlının en kısa sürede yakalayacağını düşünüyoruz.

 

Ancak bu kişinin yakalanıp adalete teslim edilmesi yeterli değildir. Of ilçemizi zan altında bırakan bu olaya en kısa zamanda hak ettiği cevabı Of halkının vereceğine inanıyoruz. Of halkının bu çirkin davranışı kınayarak tepki koyması, bu tür çirkin davranışların ve saldırıların önlenmesini ve olayın Of'a mal edilmemesini sağlayacaktır.

 

Trabzon Barosu olarak bu çirkin saldırıyı kınarken cumhuriyeti korumak ve kollamaktan vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

 

 

                                                                              Trabzon Barosu Yönetim Kurulu adına
                                                                                  Trabzon Barosu Başkanı
                                                                                 Avukat Sibel SUİÇMEZ

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.10.2024
AV. HAKAN ORHAN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.