HDP İZMİR İL BAŞKANLIĞINA DÜZENLENEN SİLAHLI SALDIRI NEDENİYLE BAROLARDAN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 18.06.2021 | Okunma Sayısı: 330

HDP İZMİR İL BAŞKANLIĞINA DÜZENLENEN SİLAHLI SALDIRI NEDENİYLE

BAROLARDAN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Bir vatandaşımızın öldürülmesiyle sonuçlanan HDP İzmir İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz. Saldırı demokrasimize, ulusal birliğimize yönelik yapılmış planlı bir saldırı olup, hedeflenen kaos yaratarak ülkemizi şiddet eylemlerine çekerek, toplumsal bütünlüğümüzü ve barışı bozmaktır.

Bu nedenle öncelikle demokrasinin ve Hukuk devletinin gereği olan siyasi partilere, yönetici veya üyelerine yönelik kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı dilin siyasi partileri, mensuplarını, Genel Başkanlarını saldırıların hedefi haline getirdiği gerçeğiyle bu üslubun terkedilmesini ve bu saldırının arkasındaki karanlık odakları ortaya çıkartacak şekilde olayı tüm yönleriyle aydınlatacak etkin bir soruşturma yapılmasını talep ediyoruz.

Vatandaşlarımızı toplumsal barış ve demokrasi için birlik ve beraberliğe davet ediyoruz.