İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN FESHİNE İLİŞKİN CUMHURBAŞKANI KARARININ İPTALİ İSTEMİYLE, TRABZON İDARE MAHKEMESİ ARACILIĞIYLA DANIŞTAY BAŞKANLIĞINA DAVA AÇMIŞ BULUNMAKTAYIZ
Tarih: 22.03.2021 | Okunma Sayısı: 734

Trabzon Barosu olarak bugün (22.03.2021) saat:14:00’da 19.03.2021 tarih ve 3718 sayılı İstanbul Sözleşmesinin feshine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararının iptali istemiyle, Trabzon İdare Mahkemesi aracılığıyla Danıştay Başkanlığına dava açmış bulunmaktayız.

Açılan davada; Cumhurbaşkanlığı kararının yetki gaspı içerdiği, Anayasa’ nın 90. ve 104. maddesine aykırılık oluşturduğu belirtilerek, Cumhurbaşkanı kararı hakkında derhal yürütmeyi durdurma kararı verilmesi, kararın iptali, kararın yok hükmünde olduğunun tespiti ve dayanak alınan 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 3. maddesinin Anayasaya aykırılığı nedeniyle Anayasa Mahkemesine itiraz yoluna başvurması talep edilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunulur.

Av. Sibel SUİÇMEZ

TRABZON BAROSU BAŞKANI