KARADENİZ OTİZM GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ ZİYARETİ
Tarih: 20.04.2012 | Okunma Sayısı: 6547
TRABZON BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU OLARAK Sn. AV. AYŞE ÇAKMAKOĞLU, Sn. AV. BERRAK PINAR ALİOĞLU, Sn. AV. RAMAZAN MURAT KUDU  NİSAN AYININ OTİZM AYI OLMASI NEDENİYLE KARADENİZ OTİZM GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜNÜ 20.04.2012 TARİHİNDE SAAT 15:00 DA ZİYARET ETMİŞTİR.
ÇOCUKLAR VE EĞİTMENLERİYLE GÖRÜŞEREK FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULMUŞ VE MASA TENİSİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA TRABZON GENELİNDEKİ ÖZEL ÇOCUKLARIMIZI TEMSİLEN KATILACAKLARI ŞAMPİYONADA BAROMUZCA SPONSOR OLUNMUŞTUR.
Karadeniz Otizm Gençlik ve Spor Kulübü
Kaşüstü Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Kamelya sokak
 Yomra Trabzon 61700 Türkiye       0462 341 19 19
              http://www.karadenizotizm.com

                                                              KULÜP KISA TANITIM METNİ

Otizm nedir ?
   Otizm kelime manası olarak ‘kendine dönük’olarak ifade edilen,tanım olarak ise;çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen ve özellikle çocukluğun ilk üç yılında belirtileri görülmeye başlanılan sosyal iletişimde yetersizlik, takıntılı ve tekrarlayıcı davranışlarla ortaya çıkan ileri derecede ve karmaşık bir gelişimsel bozukluktur. Kulübümüzün kuruluş amacı nedir?
 
   Kulübümüz  otizmli bireylere yönelik olarak spor eğitimi sunmak  amacıyla kurulmuştur.Beden eğitimi mezunu hocalar tarafından tamamen özel bir girişimle kurulmuştur. Daha önce sakarya sapancada sportizm otizm gençlik ve spor kulübünce otistik çocuklar üzerinde uygulanmaya başlayan ve adına ‘’sporla yaşam proğramları’’ denilen uygulamayı karadeniz bölgesindede  gerçekleştirmek amacıyla faaliyet gösterecektir.

Kulüp bu yönüyle ülkemizde sayılı, bölgemizde ise ilk ve tek olma özelliğini taşımaktadır.

Otizmli çocuklarda sporun etkisi nedir?

   Beden eğitimi ve spor aktiviteleri  çocukların yaşam ritmini yerleştirmek için kullanılır. Yoğun fiziksel egzersizin hiperaktivite ve istenmeyen bazı davranışları azaltıcı etkisi olduğu bilim çevrelerince kabul edilmektedir.Egzersizin çocukların kendi vücutlarını kontrol etmelerini kolaylaştırdığı ve sosyal gelişime köprü oluşturduğu gözlenmiştir.Otizmli bireylere yönelik olarak uygulamaya konulan birçok terapi yöntemi (yunusla,atla,müzikle,ilaçlarla vb.)yerini Beden eğitimi ve spor aktivitelerine, fiziksel egzersizlere bırakmaya başlamıştır.Dünyada birçok ülkedede kabul görmeye başlayan otizmli bireyler üzerindeki sporun etkisi her geçengün dahada iyi anlaşılmakta ve uygunlamaktadır.

Kimler eğitim alabilecek?

   Külübümüz  ismindende anlaşılacağı üzre otizm alanında faaliyet gösterecektir.Kulübümüzde  otizm tanısı konulmuş olan bireyler eğitim alabileceklerdir.Yaş sınırlaması bulunmamakta ve yalnızca spor yapmasına engel bir durum olmaması şartı aranmaktadır.

   istenen belgeler otizm tanı raporu, kardiologtan alınacak spor yapmasında bir sakınca yoktur raporu.

Nasıl bir eğitim verilecek?

   Öncelikle Proğramlar bireyselleştirilmiş eğitim çerçevesinde birebir olarak uygulanacaktır.Her birey gün içerisinde birhocayla (koç)la çalışma imkanına sahip olacaktır.Gün içerisinde belirlenen hedefler doğrultusunda ;yürüyüşler ,koşular,bisiklet turları,temel spor becerileri dediğimiz atma, tutma, fırlatma , özel alan dediğimiz masatenisi çalışmaları, yüzme,basketbol ,voleybol,futbol gibi temel branş çalışmaları gibi.

   Proğramlarımız haftada en az 2tam gün olmak üzre  bireyin yapılacak testler ve ailenin taleplerine göre haftada 7tam güne kadar yapılabilecektir.Her bireye uygulanmaya başlanacak olan proğram önce testlerle başlar ,bireyin sportif becerileri,yaşam becerileri,konuşma ve sosyal yaşam becerileri test edilerek bireye uygun eniyi proğram tasarlanır.testler sonrasında seçilen kulübümüz ve ailelerin talepleri doğrultusunda belirlenen hedefler doğrultusunda proğramın uygulanmasına başlanılır.

Külübümüzün yeri neresidir?

   Kulübümüz  Trabzon-Yomra- Kaşüstü beldesindedir.iki katlı olan kulüb binamızda  fitnees salonu, masa tensisi salonu, temel spor becerileri çalışma salonu gibi bölümler ve yerleşim yeri olarak yürüyüşler, koşular, bisiklet turları yapılabilecek alanlarada  sahip olması, doğadan ve temizhavadan yararlanma imkanı   sunmaktadır.Havası, denizi ve doğasıylada çocuklarımız için iyi bir yaşam alanı oluşturmaktadır.

   Otizm alanında ülkemizdeki ve bölgemizdeki eksiklikleri gidermek noktasında çok büyük başarılara imza atacağına ve inandığımız kulübümüzün, tüm yöre halkı tarafından benimseneceğine yardımsever insanlarımızın katkılarıylada ileride çokdaha büyük projeler ortaya koyacağına olan inancımıztamdır.

İletişim bilgilerimiz

Trabzon yomra kaşüstü beldesi cumhuriyet mahallesi kamelya sokak

Tel:0462 341 19 19

ETKİNLİK TAKVİMİ

18.10.2024
AV. HAKAN ORHAN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.