SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ 100.YILI

TRABZON BAROSU

SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ 100.YIL

BASIN AÇIKLAMASI

Sakarya Meydan Muharebesi emperyalist işgalcilere karşı; bağımsızlığımızı kazanmak için verilen ve sonucunda bağımsızlık ve uluslaşma sürecinin ateşinin yakıldığı çok önemli bir zaferdir.

Bu zafer sonucunda aydınlığa uzanan süreç başlamıştır. Dün olduğu gibi bugün de ülkemizi ve dünyayı egemenliği altına almaya çalışan emperyal güçlerin karşısında 100 yıl önce yakılan bağımsızlık ateşimizle mücadele etme azmi içinde olmak her vatanseverin görevi olmalıdır.

Sakarya Meydan Muharebesinin 100. Yılında başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz.

Av. Sibel SUİÇMEZ

TRABZON BAROSU BAŞKANI