Stajyer Avukatların Sağlık Yönünden Sigorta altına alınması
Tarih: 19.10.2010 | Okunma Sayısı: 2252
Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı

Sayı : T.65/5928                                                                                     Ankara (18/10/2010)

BARO BAŞKANLIĞI

TRABZON

ÎLGİ:02.09 2010 günlü 459 sayılı yazınız.

Stajyerlerin staj dönemini de kapsayacak şekilde sağlık yönünden güvence altına alınması konusundaki ilgi yazınız Başkanlık Divanımızın 06,09.2010 günlü toplantısında değerlendirilmiş; "&S230; İsteğe bağlı Genel Sağlık Sigortası yapılması mümkün olmakla birlikte, şu andaki mevzuatın yeterli olmaması nedeniyle uygulanmasının mümkün olmadığına, ancak bu konuyla ilgili Birliğimiz bünyesinde yürütülen çalışmaların devam ettiğinin Trabzon Barosu Başkanlığına bildirilmesine.." karar verilmiştir.

Dununu ilgi yazınıza cevaben bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla

Avukat V. Ahsen COŞAR
Türkiye Barolar Birliği Başkanı

Başkanlığımızın İlgi yazısı örneği :

T.C.
    TRABZON BAROSU BAŞKANLIĞI
         TRABZON BAR ASSOCIATION

Tarih      : 02.09.2010

Sayı       : TBB.10 / 459

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA
ANKARA

Stajyer avukatların stajın kesintisiz yapılacağı kuralı karşısında sigortalı olarak çalışmalarını imkân bulunmamaktadır.

Çoğu stajyer avukat arkadaşlarımızın staj süresince sosyal güvencesinin olmayışının yanında sağlık sigortasının da bulunmayışı en zor dönem olarak kabul edeceğimiz bu geçiş sürecinde mağduriyete yol açmaktadır. Ekonomik hiçbir girdisi olmayan stajyerlerin sağlık sorunları nedeniyle tedavi ve ilaç giderleri ödeme zorlukları yaşadığı bilinmektedir.

Bu bağlamda sosyal güvencesi olmayan stajyer avukatların staj dönemini kapsayacak şekilde sağlık sigortalarının birlik sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonu tarafından yaptırılmasını ve bedelinin fon tarafından karşılanmasını talep etmekteyiz.

Fonun ciddi ve zor bir ödeme yüküyle karşılaşması durumunda ise stajyerler adına stajını yaptığı Barodan katılım payının da istenebileceği hususu da düşünülmelidir.

Stajyerlerin staj dönemini kapsayacak şekilde sağlık yönünden güvence altına alınması hususunda gereğinin yapılmasını talep ederim.

Saygılarımla,

Av. Mehmet ŞENTÜRK