TRABZON BAROSU AVUKAT VE STAJYER AVUKATLARINA YÖNELİK MÜLTECİ HUKUKU EĞİTİMİ
Tarih: 21.11.2021 | Okunma Sayısı: 789

MÜLTECİ HUKUKU EĞİTİMİ

20 Kasım Cumartesi  ve 21 Kasım Pazar günleri  Trabzon Barosu Yeni Hizmet Binası Konferans Salonunda  Trabzon Barosu Avukatlarına;stajyer avukatlara ,mülteciler ve Mülteci Derneklerine yönelik "MÜLTECİ HUKUKU" konulu eğitim gerçekleştirilmiştir.

Trabzon Barosu,Karadeniz  İlleri Kadın Platformu Trabzon Derneği ,Afkanistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği ve Begüm Kadın Hakları Komitesi işbirliği ile düzenlenen  programa iki gün boyunca TRabzon Barosu Başkanı Avukat Sibel Suiçmez; çok sayıda Avukat ve Stajyer avukatla birlikte ; Karadeniz İlleri Kadın Platformu Trabzon Dernegi(KİKAP)Başkanı Nilgün Turan, Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Gül , Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği BEGÜM Kadın Hakları Komitesi adına Kübra Yosufy ve çok sayıda mülteci katılmıştır.
İki gün süren seminerde eğitimler Sığınmacılar ve Göçmenler Danaynışma Derneği Genel Koordinatör Yardımcısı,TBB Mülteci Hakları çalışma grubu genel sekreteri Av.Ayşegül Yalçın Eriş ve İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Tuğçe Duygu Köksal tarafından verilmiştir.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen eğitim semineri sonrasında Baro Ba,şkanı Avukat Sibel suiçmez tarafından eğitmrnler plaket ,KİKAP başkanı Nilgün Turan tarafından teşekkür belgesi taktimi yapılmıştır.