Kadın Hakları ve Ombudsmanlık Çalıştayı
Tarih: 21.06.2017 | Okunma Sayısı: 1632

19 Haziran 2017 Pazartesi günü Kamu Başdenetçisi Sayın Av. Şeref Malkoç tarafından düzenlenen “Kadın Hakları Ve Ombudsmanlık” çalıştayına Baro Başkanımız Av. Sibel Suiçmez Trabzon Barosu ve TÜBAKKOM’u temsilen katılmıştır.

Çalıştaya Kamu Başdenetçisi Sayın Av. Şeref Malkoç, 30’u aşkın kadının insan hakları alanında çalışan sivil toplum temsilcileri, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkan vekili Fatma Benli, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Dr. Candan Yüceer, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Şenal Sarıhan, Kadın Haklarından Sorumlu Kamu Denetçisi Celile Özlem Tunçak ve akademisyenler katılmış, Kadının insan hakları ihlalleriyle ilgili görüş ve öneriler sunulmuştur.

Başarılı geçen çalıştay sonucunda Ombudsmanlık kurumu ile kadının insan hakları alanında çalışan kuruluşların işbirliğinin geliştirilerek devam etmesi görüşüne varılmıştır.