TRABZON BAROSU MOBİL UYGULAMASI VE DURUŞMA TAKİP SİSTEMİ
Tarih: 9.07.2024 | Okunma Sayısı: 214


TRABZON BAROSU MOBİL UYGULAMASI VE DURUŞMA TAKİP SİSTEMİ

 

Değerli meslektaşlarımız,

Trabzon Barosu mobil uygulaması ve uygulamaya entegre edilen Duruşma Takip Sistemi, Baromuz tarafından meslektaşlarımızın hizmetine sunulmuş olup, aşağıda verilen linkler kullanılarak Playstore ve Appstore üzerinden ücretsiz olarak indirilebilecektir.

Mobil uygulama içerisinde Avukat Girişi ve Mübaşir Girişi isimleri ile iki ayrı alan yer almaktadır. Mobil uygulama içerisindeki “Avukat Girişi” ve “Şifremi hatırlat” seçeneğinden TC kimlik numaranız, cep telefonu numaranız ve baro sicil numaranızı girerek cep telefonunuza gelen kısa mesajdaki geçici şifre ile kaydolabilirsiniz.

Daha sonra bu şifrelerin tarafınızca değiştirilmesi faydalı olacaktır.

Bu alanlar üzerinden oturum açıldıktan sonra, mübaşirler, cep telefonları ile çok kısa sürede sırası gelen duruşmalarını ilgili avukata bildirebilmektedirler.  Bu bildirim ile eş zamanlı olarak baro odaları içerisindeki ekranlarda avukatın çağrıldığı mahkeme ve avukatın ismi de yansıtılmaktadır.

Duruşma çağrısı alan avukat şayet başka bir mahkemenin duruşmasında yahut sair bir sebeple gecikmekte ise bu hususta çağrı yapan mübaşir ile gelen bildirime cevap vererek iletişim kurabilecektir.

Duruşma takip sisteminin kullanılabilmesi için uygulamayı indiren meslektaşlarımızın, Trabzon Barosu mobil uygulaması üzerinden kendi cep telefonlarında bu sistemi etkin hale getirmesi ve uygulama bildirimlerine izin verilmesi gerekmektedir.

Sistemin aktif olarak kullanmasının sağlanması adına, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adli Yargı Adalet Komisyonu ile görüşmeler yapılmış ve mübaşirlerin de bu sistemi kullanmaya teşvik edilmesi noktasında mutabakat sağlanmıştır. Bu doğrultuda 10.07.2024 tarihinde Trabzon Adliyesinde görev yapan mübaşirler ile programın indirilmesi ve kullanımı amacıyla bilgilendirme toplantısı planlamıştır.

Duruşma takibinin yanında uygulama içerisinde; Baro levhası, izinli hakimler, hesaplama araçları, her türlü mevzuat, Baroya ilan verme imkanı,UHAP, Baro Web, Baro Net girişi gibi birçok hizmet de kullanımınıza sunulmuştur.

 

Meslektaşlarımıza saygıyla duyurulur.

 

Apple cihazlara indirmek için linke tıklayınız.

https://apps.apple.com/tr/app/trabzon-barosu/id6511208288?l=tr

Android cihazlara indirmek için linke tıklayınız.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.trabzon.barosu

 

 

Trabzon Barosu Yönetim Kurulu Adına Av. Duygu KELEŞ AYDIN Trabzon Barosu Başkanı

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

18.10.2024
AV. HAKAN ORHAN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.